El Mètode Firstgym®.

Tradicionalment i infundat majoritàriament per mites del passat, l’entrenament en nens i adolescents ha estat desaconsellat en la darrera dècada, ja que es pensava que aquest tipus de població encara es trobava en un estat esquelèticament immadur. No obstant això, actualment hi ha una gran abundància de literatura científica contrastada que demostra que l’entrenament en aquestes edats no només és segur per als joves, sinó que també s’associa a millores molt significatives a tots els nivells de salut, exercit per exemple un paper molt important en la prevenció de lesions.

En aquest sentit, ara és gairebé universalment acceptat l’entrenament en nens i adolescents, sempre que es faci sota l’estreta supervisió d’un instructor qualificat, utilitzant un equip d’entrenament apropiat, i una progressió gradual de les càrregues i habilitats que fan que aquest entrenament sigui segur i efectiu per als joves.

Per això des de Power Healthy seguíem el Mètode FirstGym®, que és el primer mètode de fitness infantil que està orientat a l’entrenament saludable de nens i adolescents. Dins dels pilars bàsics de mètode hi ha 8 subapartats clau que s’han d’incloure als programes d’entrenament:

Pliometria:
L’impacte provocat per l’entrenament de pliometria pot generar millores notables a nivell musculoesquelètic en els joves, com poden ser les millores a nivell ossi.

Força:
L’entrenament de força en edats primerenques confereix multitud de beneficis sobre la salut física i psíquica, i pot esdevenir una magnífica estratègia per millorar la composició corporal en joves amb sobrepès o obesitat.

Cognitiu:
Cada cop hi ha més evidència científica que diferents canvis plàstics a nivell cerebral, comença a generar-se des de l’edat jove i poden ser potenciades a través de la realització de tares cognitives unides a la pràctica d’exercici físic.

Unilateral:
L’entrenament unilateral incrementa l’estabilitat corporal, millora els desequilibris existències i és àmpliament utilitzat en el camp de la prevenció i la readaptació de lesions.

Joc:
La importància del joc en el desenvolupament del llibre constitueix un element bàsic a la seva vida i és de vital importància per al desenvolupament integral del jove.

Core:
El treball de la zona central del cos millora el rendiment físic del jove, capacitant-lo per realitzar altres tasques orientades al rendiment esportiu a la vida quotidiana.

Cardiovascular:
Un adequat nivell de salut a la joventut s’associa a una bona condició física cardiorespiratòria, per la qual cosa el seu treball des de la infància prendrà especial rellevància.

Mobilitat:
Un moviment fluid, flexible i lliure de dolor ha de ser un dels principis bàsics del moviment d’un nen, per la qual cosa caldrà implementar exercicis específics de mobilitat durant els programes d’entrenament.